Wege Ramen z grzybami Shiitake to prawdziwa uczta dla podniebienia. Wprowadź do swojej kuchni tę prostą, a zarazem wyjątkową recepturę i pozwól sobie na odkrywanie nowych smaków każdego dnia!
Liczba porcji: 4 |
Czas: 30 min |
Składniki200 g Makaronu świeżego Ramen House of Asia 30 g Grzybów Shittake House of Asia 50 ml Sosu sojowego grzybowego House of Asia 4 arkusze Liści Nori alg morskich House of Asia 1 łyżka Białego Sezamu House of Asia 50 g świeżego imbiru 1,5 l bulionu warzywnego 100 g szpinaku 2 łyżki posiekanej dymki 2 jajka ugotowane wg przepisu |
Sposób przygotowania1. Bulion wlej do garnka i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojony w cienkie paski imbir oraz grzyby shittake. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż grzyby będą miękkie. Bulion dopraw sosem sojowym grzybowym. 2. Makaron przełóż do miski i zalej wrzątkiem na 3 minuty. Szpinak zblanszuj we wrzącej wodzie przez 1 minutę. 3. Do misek włóż: makaron, jajko przekrojone na pół, dymkę, grzyby shiitake oraz pokruszone algi nori. Posyp sezamem i zalej gorącym bulionem. |