Wege Ramen z grzybami Shiitake



Wege Ramen z grzybami Shiitake House of Asia

Wege Ramen z grzybami Shiitake to prawdziwa uczta dla podniebienia. Wprowadź do swojej kuchni tę prostą, a zarazem wyjątkową recepturę i pozwól sobie na odkrywanie nowych smaków każdego dnia!

Składniki

200 g Makaronu świeżego Ramen House of Asia

30 g Grzybów Shittake House of Asia

50 ml Sosu sojowego grzybowego House of Asia

4 arkusze Liści Nori alg morskich House of Asia

1 łyżka Białego Sezamu House of Asia

50 g świeżego imbiru

1,5 l bulionu warzywnego

100 g szpinaku

2 łyżki posiekanej dymki

2 jajka ugotowane wg przepisu

Sposób przygotowania

1. Bulion wlej do garnka i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojony w cienkie paski imbir oraz grzyby shittake. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż grzyby będą miękkie. Bulion dopraw sosem sojowym grzybowym.

2. Makaron przełóż do miski i zalej wrzątkiem na 3 minuty. Szpinak zblanszuj we wrzącej wodzie przez 1 minutę.

3. Do misek włóż: makaron, jajko przekrojone na pół, dymkę, grzyby shiitake oraz pokruszone algi nori. Posyp sezamem i zalej gorącym bulionem.