House of Asia
Indyk Tikka Masala House of Asia

Indyk Tikka Masala

45 min
2 porcje
lekko pikantne

Zanurz się w smakach Indii z naszym przepisem na Indyka Tikka Masala! Aromatyczna Pasta Tikka Masala House of Asia, soczysta pierś z indyka i kremowe mleczko kokosowe Kara tworzą idealną harmonię smaków. Całość dopełniają delikatny ryż jaśminowy Lotus Rice i świeża kolendra. To danie to doskonały wybór na wyjątkowy obiad lub kolację, która z pewnością zachwyci każdego miłośnika egzotycznych smaków.

5 / 5. Ilość głosów: 243

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Pasty Tikka Masala House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 łyżeczka posiekanego czosnku
  • 60 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara
  • 100 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice
  • 200 g piersi z indyka pokrojonej w grubą kostkę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 100 ml bulionu
  • 100 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 100 g zimnego masła
  • Kilka gałązek kolendry
  • Sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy
  • Limonka pokrojona w cząstki

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W garnku, na oliwie podsmaż cebulę, pastę z czosnku, pastę tikka masala i płatki chilli, a następnie dodaj indyka, smaż całość na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Do garnka wlej bulion, przecier pomidorowy i gotuj do miękkości, około 20 minut. Pod koniec dodaj mleczko kokosowe, masło, dopraw solą i pieprzem.
  3. Gotowe danie podawaj z ryżem, cząstką limonki i posyp liśćmi kolendry.

Tu kupisz nasze produkty