House of Asia
Kotlet schabowy w panierce panko i sosem Tonkatsu House of Asia

Kotlet schabowy w panierce panko z sosem Tonkatsu

25 min.
4 porcje
lekko pikantne
Warzywa Azjatycka Wieprzowina 15-30 minut

To nie jest przepis na kolejne, tradycyjne schabowe! Wprowadź azjatycką nutę do swojej kuchni i tym razem bułkę tartą zamień na panierkę Panko. Podaj z sosem Tonkatsu – jego słodkawy, korzenny smak, doda daniu wyjątkowego aromatu. Flymetothespoon pokaże Wam jak w łatwy i szybki sposób zrobić ten pyszny przepis krok po kroku.

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g panierki panko 
  • 100 ml sosu tonkatsu 
  • 500 g schabu (4 plastry)
  • 2 jajka
  • Sól, pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Mięso wieprzowe rozbij delikatnie tłuczkiem i dopraw solą i pieprzem.
  2. Jajka wbij do miski i dokładnie wymieszaj. Panko przesyp do drugiej miski. Panieruj kotlety w najpierw w jajku, a następnie w panko, dwukrotnie powtarzając tę czynność.
  3. Sos tonkatsu przelej do miseczki i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby możesz delikatnie rozcieńczyć go przegotowaną wodą.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż panierowane kotlety Katsu na złoty kolor. Usmażone mięso przełóż na ręcznik papierowy. Podawaj z sosem.

Tu kupisz nasze produkty