Ramen z łososiem, wakame i boczniakami

Ramen to sycąca zupa, która dzięki swojej bogatej zawartości może bez problemu konkurować z pełnym obiadowym daniem. W Japonii ramen spożywane jest o każdej porze dnia. Podstawą ramenu jest wywar oraz pożywny makaron, a wszystkie inne dodatki to ulubione kompozycje smaków. W naszej wersji ramen został przyrządzony z łososiem, wakame i boczniakami.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • ½ paczki makaronu ramen
  • 2 saszetki pasty miso
  • 10 g suchych wakame
  • 100 g polędwiczki z łososia pokrojonej w plastry
  • 50 g szpinaku baby
  • 80 g białej rzodkwi obranej i pokrojonej w pół plastry
  • 50 g boczniaków (mogą być klasyczne, żółte lub różowe)
  • 1 łyżka posiekanej dymki
  • biały sezam do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj bulion miso zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Do bulionu dodaj grzyby i łososia, gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 min.
  3. Wakame zalej ciepłą wodą.
  4. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  5. Ułóż w misce szpinak, makaron, łososia, rzodkiew, grzyby, wakame, posyp dymką i sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI