Spring rolls z kurczakiem i mango

Alternatywa dla kanapek! Lekkie rolki ze świeżymi składnikami, które można zabrać ze sobą do pracy, na piknik i na imprezę.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 40 minut

Ostrość:
Średnio ostre

Składniki

  • 1 opakowanie Papieru ryżowego House of Asia
  • 80 g Makaronu vermicelli z fasoli mung House of Asia
  • 3 łyżki Sosu sriracha House of Asia
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 2 pomidory; bez gniazd nasiennych
  • 70 g kiełków fasoli
  • 1/2 mango; obrane, pokrojone w słupki
  • 1/2 pęczka dymki; pokrojony w 3 cm kawałki
  • 3 cm korzenia imbiru; pokrojony w słupki
  • 5 gałązek kolendry; drobno pokrojona
  • woda; do namaczania papieru ryżowego

Sos:

  • 1,5 łyżki Sosu rybnego House of Asia
  • sok z 2 limonek
  • 1 ząbek czosnku; pokrojony w cienkie plastry
  • 1/2 czerwonej papryczki chili; bez gniazd
  • nasiennych, drobno pokrojona 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania

1. Składniki sosu wymieszaj w miseczce. Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
2. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C i piecz mięso przez 15 minut. Wyjmij z piekarnika, zawiń w folię aluminiową i pozostaw do ostygnięcia. Mięso porwij wzdłuż włókien na małe kawałki.
3. W misce wymieszaj kurczaka, kolendrę, sos sriracha.
4. Na zwilżony papier ryżowy ułóż kurczaka, pozostałe składniki i zwiń go wg wskazówek na opakowaniu.
5. Spring rolls’y podaj na zimno z sosem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI