Pasta Nasi Goreng 50 g
Tradycyjne, indonezyjskie oraz malezyjskie danie, stanowiące mieszankę smażonego ryżu, omletu jajecznego, cebuli, wybranych przypraw oraz mięsa lub owoców morza. Zależnie od regionu, do dania dodawane są różne dodatki, jednak łączy je jedno – nasi goreng, czyli smażony ryż. Z użyciem naszej pasty możesz przygotować również bahmi goreng – czyli smażony makaron.
SKŁADNIKI
Cebula, pasta pomidorowa, cukier kokosowy, całkowicie rafinowany olej sojowy, czosnek, sos SOJOWY(SOJA, woda, sól, mąka PSZENNA, cukier), woda, imbir, skrobia modyfikowana, sok z tamarynda, sól, sos RYBNY (ANCHOIS, sól, cukier), chili w proszku 0,7 %, przyprawy, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir w proszku, ocet ryżowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 1190 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 14.00 g
KTN 2.70 g
Węglowodany 35.00 g
w tym Cukry 27.00 g
Białko 2.20 g
Błonnik 4.90 g
Sól 6.60 g
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia