Makaron Vermicelli z grzybami mun i sosem ostrygowym

Danie z makaronem to idealna propozycja na szybki lunch. Wystarczy, że dodasz do niego ulubione warzywa, grzyby mun oraz sos ostrygowy i niebanalny posiłek gotowy. Koniecznie sprawdźcie propozycję podania od Yummy_fotografia_kulinarna.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.6 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min, a następnie odcedź je.
  2. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Przelej zimna wodą i odstaw.
  3. Sos ostrygowy wymieszaj z wodą.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 2-3 minuty. Następnie dodaj cebulę, czosnek, grzyby oraz ugotowany makaron. Dodaj sos ostrygowy i całość wymieszaj.

TIP: Gotowe danie posyp świeżym szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI