House of Asia
Deser mango sticky rice House of Asia

Deser mango rice

20 min
2 porcje
łagodne

Zrobienie tego deseru jest szybsze, niż myślicie. Najdłuższą czynnością jest powstrzymanie się, aby nie zjeść wcześniej soczystego mango zanim trafi do Waszego deseru.

 

4 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją.
  2. W rondelku zagrzej mleko, dodaj cukier i szczyptę soli, mieszaj aż do rozpuszczenia składników, gotuj 3 min.
  3. Obierz mango i pokrój na cienkie plastry.
  4. Na talerz wylej połowę pulpy, dodaj ryż. Wyłóż plastry mango, polej mleczkiem kokosowym i posyp czarnym sezamem.

Zaskocz swoich przyjaciół i podawaj deser w połówce kokosa?

Tu kupisz nasze produkty