House of Asia
Fresh spring rollsy z pieczonym łososiem i owocami House of Asia

Fresh spring rollsy z pieczonym łososiem i owocami

35 min
4 porcje
łagodne

Przygotuj letnie rollsy z pieczonym łososiem z Delicious Place! Kolorowy papier ryżowy, świeży makaron Vermicelli, pieczony łosoś zamarynowany w słodkim sosie sojowym i owoce. Wszystko to podane z sosem do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai. Smacznego!

5 / 5. Ilość głosów: 235

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Papieru ryżowego kolorowego do sajgonek House of Asia
  • 4 łyżeczki Sosu sojowego słodkiego House of Asia
  • 200 g Makaronu ryżowego świeżego Vermicelli House of Asia
  • 1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia
  • 1 łyżka Sezamu białego House of Asia
  • 300 g filetu z łososia bez skóry pokrojonego w cienkie paski
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • 1/4 melona
  • 1/4 małego ananasa
  • 1/2 grejpfruta

do podania:

Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai

Sposób przygotowania

  1. Łososia posmaruj 3 łyżeczkami słodkiego sosu sojowego z każdej strony i ułóż na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w 200℃ z termoobiegiem przez 6 minut.
  2. Makaron gotuj przez minutę we wrzątku i zahartuj w zimnej wodzie. Odcedź dokładnie, wymieszaj z 1 łyżeczką słodkiego sosu sojowego oraz olejem sezamowym.
  3. Ogórka pokrój wzdłuż w plasterki, a następnie w cienkie długie słupki. Ananasa i melona obierz i również pokrój w cienkie słupki. Grejpfruta wyfiletuj, obierając go z białych błonek.
  4. Arkusz papieru ryżowego zanurz w szerokiej misce z ciepłą wodą na kilka sekund. Wyjmij i rozłóż na dużej, zwilżonej wodą desce. Ułóż po kawałku łososia, porcji makaronu, kilku kawałkach ananasa, ogórka, melona i fileciku grejpfruta. Posyp odrobiną sezamu. Zwiń sprig rollsy, zaczynając od złożenia bocznych brzegów do środka.
  5. Podaj z sosem do spring rollsów.

Tu kupisz nasze produkty