House of Asia
Gofry z kokosową bitą śmietaną i owocami fly me to the spoon Yummity House of Asia

Gofry z kokosową bitą śmietaną i owocami

20 min.
2 porcje
łagodne

Wypróbuj przepyszne, pulchne, a do tego wegańskie gofry z kokosową bitą śmietaną, mango i borówkami. Ten niezwykły deser zasmakuje wszystkim fanom połączenia słodyczy oraz zdrowszych rozwiązań. Przepis powstał we współpracy z Fly me to the spoon.

5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 400 ml mleczka kokosowego BIO 20-22% schłodzonego przez co najmniej 24h
  • ½ Op. Yummity mieszanki na gofry lub naleśniki
  • 4 łyżki pulpy z marakui
  • 1 łyżka erytrolu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • ½ świeżego mango pokrojonego w kostkę
  • ½ szklanki borówek

Sposób przygotowania

  1. Otwór mleczko kokosowe i oddziel jego stałą część od płynnej. Przełóż ją do wysokiej miski, a następnie dodaj cukier puder. Całość miksuj przez kilka minut do uzyskania konsystencji bitej śmietany. Dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki.
  2. Do miski wlej 150 ml płynnej części mleczka kokosowego. Dodaj 120g mieszanki do gofrów, erytrol oraz jajka. Wymieszaj.
  3. Rozgrzej gofrownicę, a następnie wlej do niej masę na gofry i smaż przez 3-4 minuty. Ostudź na kratce.
  4. Gofry wyłóż na talerz, nałóż bitą śmietanę, mango oraz borówki. Całość polej pulpą z marakui.

Tu kupisz nasze produkty