House of Asia
Hummus z czerwonym curry i domowym chlebkiem pita House of Asia

Hummus z czerwonym curry i domowym chlebkiem pita

35
4 porcje
lekko pikantne
Warzywa Indyjska powyżej 30 minut

Szukacie nietuzinkowego dania na spotkanie ze znajomymi? Mamy dla Was idealny przepis. Hummus stworzony do smarowania i dzielenia się. Wystarczy, że wykorzystasz do przepisu czerwoną pastę curry, która nada pikanterii oraz pastę tahini QF, która nada kremowości i chałwowego posmaku, a otrzymasz hummus doskonały.

5 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 3 łyżeczki Pasty curry czerwonej House of Asia
  • 2 łyżki pasty Tahini Premium OF
  • 1 łyżeczka Oleju z prażonego sezamu House of Asia
  • 2 łyżki uprażonego wcześniej Sezamu Białego House of Asia
  • 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 1 opakowanie gotowego chlebka pita
  • 400 g cieciorki konserwowej
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • Sok z 1 limonki
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • Pieprz czarny do smaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Podsmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor i odstaw do wystygnięcia.
  2. Do wysokiego pojemnika przełóż cieciorkę (zalewę zostaw i użyj w razie potrzeby, gdy hummus będzie zbyt gęsty), dodaj usmażoną cebulę, pastę curry, tahini, sok z limonki, sezam i kmin rzymski. Zmiksuj wszystko razem na gładką masę dopraw do smaku pieprzem.
  3. Hummus polej oliwą z oliwek i olejem sezamowym, podawaj z chlebkiem pita.

Tu kupisz nasze produkty