House of Asia
Krewetki w chrupiącej tempurze house of asia

Krewetki w chrupiącej tempurze

20 minut
2 porcje
łagodne
Krewetki Chińska 15-30 minut

Poznaj szybki i smaczny przepis na chrupiące krewetki w tempurze! Danie idealnie sprawdzi się na spotkanie ze znajomymi lub pyszną kolacje we dwoje. Smacznego.

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 4 łyżki panierki do tempury 
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego bądź brązowego
  • 10 krewetek; obrane i oczyszczone
  • Szczypta soli
  • Szczypta czarnego pieprzu
  • ½ łyżki oleju do smażenia
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 łyżka świeżej kolendry, drobno posiekanej

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj panierkę do tempury zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W osobnej miseczce wymieszaj sos rybny, sos ostrygowy i cukier.
  3. Panieruj krewetki najpierw w sosie, następnie w tempurze.
  4. Na patelni podsmaż czosnek, dodaj krewetki i smaż do uzyskania złotego koloru.
  5. Podawaj z kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy