House of Asia
Kurczak w tempurze z sosem sojowym i wasabi House of Asia

Kurczak w tempurze z sosem sojowym i Wasabi

15 min.
4 porcje
pikantne

Jak przenieść się do Japonii w 15 minut? Wystarczy przygotować tego niesamowitego kurczaka w panierce z tempury! Danie podanie w towarzystwie aromatycznego sosu sojowego i wybitnie pikantnego wasabi to doskonały pomysł na lunch w azjatyckim stylu.

5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 średnia pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
  • 1 l oleju rzepakowego

Panierka:

  • 1 Op. Panierki do tempury House of Asia
  • 1 szklanka  wody gazowanej zimnej
  • Lód w kostkach 
  • Szczypta soli

Do podania:

  • Sos sojowy do sushi House of Asia
  • Wasabi House of Asia

Sposób przygotowania

  1. W misce przygotuj panierkę do tempury zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed smażeniem, stopniowo dodawaj kostki lodu.
  2. Na głębokiej patelni rozgrzej olej do 180°C.
  3. Kurczaka maczaj pojedynczo w tempurze, a następnie włóż go gorącego oleju. Smaż przez około 2 minuty, a następnie wyłóż na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
  4. Gotowego kurczaka w tempurze podawaj z sosem sojowym oraz wasabi.

Tu kupisz nasze produkty