House of Asia
Makaron Chow Mein w sosie z grzybów shiitake House of Asia

Makaron Chow Mein w sosie z grzybów shiitake

20 min.
2 porcje
lekko pikantne
Makaron Warzywa Chińska Grzyby 15-30 minut

Gotowe i smaczne danie w 20 minut? Oczywiście, że to możliwe! Makaron Chow Mein wystarczy zalać wrzątkiem, odczekać 3 minuty i dodać ulubiony sos. Sprawdźcie jak z tym przepisem poradziła sobie aktorka Aleksandra Hamkało, której rzuciliśmy kulinarne wyzwanie. Kliknij tutaj>

4.6 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ opakowania Makaronu Chow Mein
  • 100 g sosu z grzybów shiitake
  • 2 łyżeczki pasty z czosnku lub 2-3 ząbki drobno posiekane
  • ½ łyżeczki przyprawy do kuchni chińskiej
  • 150 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
  • 1 mała cebula pokrojona w piórka
  • 100 g marchewki pokrojonej w słupki
  • 50 g czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • 50 ml wody
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Sos z grzybów shiitake wymieszaj z pastą z czosnku oraz wodą.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż kurczaka przez 2-3 minuty. Następnie dodaj cebulę, marchew oraz paprykę i całość dokładnie wymieszaj z makaronem i sosem, smaż przez kolejne 5 minut.
  4. Danie przełóż na talerz i posyp posiekaną dymką.

TIP: Kurczaka możesz zamienić na 150 g tofu.

Tu kupisz nasze produkty