House of Asia
Makaron mie z sosem z grzybów shiitake House of Asia

Makaron mie z sosem z grzybów shiitake

15 min
2 porcje
pikantne

Makaron Mie z aromatycznym sosem z grzybów shiitake i warzywami to prosty sposób, by przemycić więcej warzyw i nowych smaków do codziennego gotowania. Gotowe w 15 minut, a smakuje jak z dobrej knajpy! To idealna propozycja, jeśli chcesz urozmaicić domowe obiady bez zbędnych kombinacji.

5 / 5. Ilość głosów: 321

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1/2 opakowania Makaronu Mie House of Asia / Makaronu Mie pszennego House of Asia
  • 1 saszetka Sosu z grzybów Shiitake House of Asia
  • 1/2 słoika Warzyw do woka House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni Chińskiej House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 ząbek czosnku
  • 100 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie paski
  • 1/2 małej cebuli
  • 2 łyżki dymki pokrojonej w 3 cm słupki
  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w sosie sojowym i przyprawie chińskiej, odstaw na 10 minut.
  2. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Warzywa do woka przełóż na sito i przepłucz zimną wodą, a następnie odciśnij nadmiar wody.
  4. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę oraz pastę z czosnku, dodaj kurczaka, smaż 3 minuty, dodaj warzywa, smaż kolejną minutę, pod koniec dodaj makaron, a całość wymieszaj z sosem z grzybów shiitake.
  5. Gotowe danie przełóż na talerz i posyp dymką.

Tu kupisz nasze produkty