House of Asia
Makaron stir-fry z tofu i warzywami w sosie z grzybów shiitake House of Asia

Makaron stir-fry z tofu i warzywami w sosie z grzybów shiitake

15 min.
2 porcje
lekko pikantne

Szybki i prosty w przygotowaniu makaron stir-fry to coś co musisz wypróbować! Potrzebujesz wyłącznie 15 minut oraz kilku składników, a danie idealnie na domowy obiad lub lunch do pracy będzie gotowe.

 

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • ½ Op. makaronu ramen
  • 50 g sosu z grzybów shiitake
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka pasty z czosnku, imbiru i chili
  • 100 g tofu naturalnego pokrojonego w paski
  • 1 mała papryka czerwona pokrojona w paski
  • 1 mała cebula pokrojona w pióra
  • Sól, pieprz do smaku

Do podania: Szczypiorek lub kolendra

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Do miski włóż tofu, dodaj olej sezamowy oraz pastę z czosnku, imbiru i chili. Dokładnie wymieszaj całość.
  3. Do rozgrzanego woka włóż tofu i podsmaż je na złoty kolor. Dodaj paprykę oraz cebulę. Mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj makaron oraz pastę z grzybów shiitake. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty