House of Asia
Pierożki z papieru ryżowego z krewetkami z airfryer’a House of Asia

Pierożki z papieru ryżowego z krewetkami z airfryer’a

20 min
2 porcje
łagodne

Lekkie, aromatyczne i pełne azjatyckich smaków. W tym przepisie soczyste krewetki łączą się z imbirem, czosnkiem i przyprawami House of Asia, a całość zamykamy w chrupiącej osłonce z papieru ryżowego. Idealne na szybką przekąskę lub kolację we dwoje. Upieczone w airfryerze – bez smażenia i z mniejszą ilością tłuszczu!

5 / 5. Ilość głosów: 301

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Papieru ryżowego House of Asia
  • 1 łyżeczka Trawy cytrynowej mielonej House of Asia
  • 1/2 łyżeczki Pasty z chili House of Asia
  • 1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni tajskiej House of Asia
  • 1 łyżka Sosu rybnego House of Asia
  • 250 g krewetek obranych i oczyszczonych
  • 15 g imbiru świeżego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki oleju

Do podania:

Sos chili słodki Kanokwan

Sposób przygotowania

  1. Krewetki drobno posiekaj i przełóż do miski.
  2. Czosnek oraz imbir bardzo drobno posiekaj, przełóż do krewetek, dodaj pozostałe składniki i dopraw do smaku.
  3. Zwilż papier ryżowy, nałóż farsz i zwiń według uznania. Sprawdź nasz sposób zwijania tutaj.
  4. Gotowe pierożki przełóż do airfryer’a i piecz w 180°C przez 15 minut. Podawaj z ulubionym sosem, np. słodkim sosem chili.

Tu kupisz nasze produkty