House of Asia
Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicelli i warzywami House of Asia

Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicelli i warzywami

20 min
2 porcje
łagodne

Bezglutenowy makaron Vermicelli, kawałki soczystej polędwicy i sos sojowy ciemny tworzą razem doskonałe danie kuchni chińskiej. Spróbujcie tego przepisu raz, a będziecie do niego wracać bardzo często.

5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1/2 opakowania makaronu Vermicelli
  • 1 słoik warzyw do woka
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki oleju, do smażenia
  • 100 g polędwiczki wieprzowej, pokrojona w cienkie plastry
  • 1 duży ząbek czosnku, drobno pokrojony
  • kilka gałązek dymki, pokrojona na małe kawałki
  • 1 łyżka białego sezamu 

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Warzywa wypłucz w zimnej wodzie.
  3. Na średnim ogniu rozgrzej olej, podsmaż na złoto czosnek. Zwiększ ogień, dodaj mięso i smaż 3 minuty. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
  4. Dodaj makaron oraz sos sojowy. Wymieszaj i smaż przez 2 minuty.
  5. Przed podaniem posyp dymką i sezamem.

TIP: Danie możesz polać kilkoma kroplami oleju z prażonego sezamu.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy