House of Asia
Pudding chia z mleczkiem kokosowym i mango House of Asia

Pudding chia z mleczkiem kokosowym i mango

10 minut + 3 h w lodówce
2 porcje
łagodne

Wiemy, że lubicie mango i mleczko kokosowe. Dlatego też przygotowaliśmy dla Was ten przepyszny i zdrowy deser. Nasiona chia zawierają duże ilości błonnika, kwasów tłuszczowych omega-3, oraz wysokiej jakości białka. Pożywny pudding na mleczku kokosowym z egzotyczną pulpą mango to propozycja na zdrowy deser lub pożywne i wartościowe drugie śniadanie. 

3.9 / 5. Ilość głosów: 105

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 200 ml mleczka kokosowego 5-7% BIO
  • 200 ml pulpy mango 
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 małe dojrzałe mango pokrojone w kostkę
  • 2 łyżeczki miodu
  • borówki, granola oraz mięta do przybrania

Czas przygotowania 10 minut + 3 godziny w lodówce.

Sposób przygotowania

  1. Do miski wlewamy mleczko kokosowe, nasiona chia i miód. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
  2. Pulpę mango wlewamy do wysokich szklanek. Następnie dodajemy pudding chia. Postaraj się nie zabrudzić rantów szklanek tak aby deser pięknie i estetycznie się prezentował. 
  3. Na wierzch kładziemy świeże mango pokrojone w kostkę, ulubioną granolę, borówki i mięte do dekoracji.
  4. Przed podaniem deser chłodzimy minimum 15 minut.

 

Tu kupisz nasze produkty