House of Asia
Racuchy z mlekiem kokosowym i bananem house of asia

Racuchy z mleczkiem kokosowym i bananem

15 min
2 porcje
łagodne

Chyba nie znamy osoby, która by nie lubiła tego dania. Wszystkim smakoszom polecamy przepis na racuchy z bananem. Orientalnej nuty smakowej doda mleczko kokosowe. Smacznego!

3.8 / 5. Ilość głosów: 27

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 400 ml mleczka kokosowego 12-14%
  • 2 łyżki cukru kokosowego do ciasta 
  • olej kokosowy do smażenia
  • 200 g mąki uniwersalnej typ 480
  • ½ łyżeczki sody
  • 1 jajko
  • 2 banany
  • 2 łyżki miódu

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj mąkę z sodą i cukrem.
  2. Dodaj mleko i jajko. Mieszaj rózgą do otrzymania jednolitej gęstej masy.
  3. Dodaj pokrojonego banana.
  4. Smaż na średnim ogniu na minimalnej ilości oleju, około 3 min z każdej strony.
  5.  Przed podaniem polej racuchy miodem i udekoruj listkami mięty.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy