House of Asia
Sałatka ziemniaczana z jackfruitem i sosem grzybowym House of Asia

Sałatka ziemniaczana z Jackfruitem i sosem grzybowym

30 min.
4 porcje
łagodne
Warzywa Azjatycka Grzyby 15-30 minut

Co można stworzyć z połączenia jajek, szarpanego jackfruita, sosu z grzybów shiitake? Nic nie przychodzi Wam do głowy? Nie szkodzi, nasz szef kuchni wyczarował z tego pyszną, wielkanocną sałatkę w zaledwie 30 minut. Łapcie przepis.

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 200 g jackfruita zielonego szarpanego
  • 100 g sosu z grzybów shiitake
  • 1 łyżka musztardy francuskiej Dijon
  • 10 małych ziemniaków
  • 2 łodygi posiekanego selera naciowego
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 2 łyżki posiekanej dymki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, wystudź i pokrój w plasterki, a następnie podmaż na rumiany kolor i przełóż do miski.
  2. W drugiej misce wymieszaj jogurt, majonez i musztardę.
  3. Na patelnię wlej olej i podsmaż szarpanego jackfruita, dodaj sos z grzybów shiitake, cebulę i smaż kolejne kilka minut, pod koniec dodaj do smaku sól oraz pieprz. Przełóż do miski z ziemniakami, dodaj seler naciowy, kolendrę oraz dymkę.
  4. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki, dodaj do sałatki i całość wymieszaj.

Tu kupisz nasze produkty