House of Asia

Smażony makaron soba z grzybami shiitake i pędami bambusa

20 min
4 porcje
łagodne

Makaron soba z grzybami shiitake i pędami bambusa to smaczna opcja dla miłośników chińskich potraw znacznie lżejszej i zdrowszej wersji. Grzyby shiitake mają lekko mięsny smak i konsystencję, dlatego sprawdzą się jako zamiennik mięsa.

4 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu soba 
  • 1 opakowanie pędów bambusa; dobrze przepłukanych pod bieżącą wodą
  • 100 g sosu z grzybów shitake
  • 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia
  • dymka do podania

Sposób przygotowania

  1. Makaron soba ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pędy bambusa i smaż ok 2 min.
  3. Dołóż sos i makaron, smaż kolejne 2 min.
  4. Podawaj z drobno posiekaną dymką.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy