House of Asia
Smażony ryż jaśminowy z omletem i sosem z grzybów Shiitake House of Asia MientaBlog

Smażony ryż jaśminowy z omletem i sosem z grzybów Shiitake

20 min.
2 porcje
łagodne
Makaron Warzywa Ryż Chińska 15-30 minut

Odkryj zupełnie nowy pomysł na szybki obiad. Usmażony ryż z omletem i dodającym pikanterii sosem z grzybów shiitake zaskoczycie niejednego głodomora. Mientablog pokazuje, że szybki obiad nie musi być nudny i mało smaczny.

5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie sosu z grzybów shiitake 
  • 4 łyżki pędów bambusa 
  • 200 g ryżu jaśminowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Paprykę i szczypiorek drobno siekamy i podsmażamy w woku na oleju.
  3. Dodajemy ryż i chwilę razem przesmażamy.
  4. Dodajemy sos z grzybów Shiitake i mieszamy.
  5. Jajka roztrzepujemy i wylewamy na patelnię natłuszczoną masłem. Smażymy omlet, po czym zwijamy go w rulon i kroimy w paseczki.
  6. Ryż z dodatkami nakładamy do misek, podajemy z omletem i pędami bambusa.

Tu kupisz nasze produkty