House of Asia
Szaszłyki z krewetek i ananasem na ostro House of Asia

Szaszłyki z krewetek i ananasem na ostro

10 minut
2 porcje
ostre

Gwarantujemy, zakochacie się w tym przepisie! Marynata w paście Tom Yum nada krewetkom egzotycznego i pikantnego smaku i aromatu, który zachwyci każdego!

4.9 / 5. Ilość głosów: 13

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 20g pasty Tom Yum
  • 460g krewetek
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżeczki posiekanej kolendry
  • 2 łyżeczki posiekanego czosnku
  • 200g ananasa w puszce

Czas przygotowania 10 min, marynowanie 1 h

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w misce i włóż do lodówki.
  2. Marynuj przez 1 h.
  3. Krewetki i kawałki ananasa nabij naprzemiennie na patyczki.
  4. Szaszłyki grilluj mniej więcej po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy