House of Asia
Wegańskie lody kokosowe z marakują

Lody kokosowe z marakują

5 min + czas mrożenia 3h
6 porcje
łagodne

Pyszne lody z kremowym mleczkiem kokosowym z pulpą z marakui to idealne połączenie smaków na lato! Deser jest bardzo soczysty, orzeźwiający a przede wszystkim bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Idealne dla małych i dużych łasuchów.

 

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 400 ml mleczka kokosowego BIO 20-20%
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 170 g pulpy z marakui

Sposób przygotowania

  1. Dobrze schłodzone mleczko kokosowe przełóż do miksera, dodaj sok z limonki. Zmiksuj tak, aby masa się napowietrzyła i zgęstniała.
  2. Do foremek na lody przelej masę kokosową i dopełnij musem z marakui.
  3. Powtykaj patyczki i włóż do zamrażalnika na minimum 3 h.

Tu kupisz nasze produkty