House of Asia
Wegańskie massaman curry i mleczkiem kokosowym House of Asia

Massaman curry z dynią i mleczkiem kokosowym

25 min
2 porcje
łagodne

Koniecznie musicie spróbować tego przepisu! Połączenie słodkiej dyni, ziemniaków z kremowym mleczkiem kokosowym i pastą massaman curry to wyjątkowy smak Tajlandii, który zapamiętacie na długo. Prosty i szybki przepis to kolejna zaleta tego pysznego dania. Do dzieła!

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżki pasty massaman curry
  • 400 ml mleczka kokosowego 12-14 %
  • 320 g ryżu jaśminowego
  • 100 g dyni
  • 100 g średnich ziemniaków; obrane i ugotowane, pokrojone w 1,5 cm kostkę
  • 1/2 cebuli; pokrojona w drobna kostkę
  • 3 łyżki pokruszonych orzeszków ziemnych; uprażone na suchej patelni

Sposób przygotowania

1. Ryż jaśminowy ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Na rozgrzaną patelnię wlej mleczko kokosowe, dodaj pastę curry i gotuj do uwolnienia się aromatu.
3. Dodaj dynię, cebule oraz ziemniaki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
4. Danie podaj z ryżem i posyp orzeszkami.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy