House of Asia
Wrapy z kurczakiem w sosie hoisin

Wrapy z kurczakiem w sosie hoisin

15 minut
2 porcje
łagodne

Smaczne i szybkie wrapy z soczystym kurczakiem w aromatycznym sosie Hoisin. Do mięsa dodajemy chrupiące ogórki, świeżą sałatę i dymkę, zawijamy w miękką tortillę i podajemy z pikantnym sosem chili z czosnkiem. Idealne na lekki obiad lub przekąskę!

5 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 200 g ugotowanej piersi z kurczaka, porwanej wzdłuż włókien na małe kawałki około 5 mm
  • 4 łyżki sosu Hoisin
  • 4 placki tortilla pszenna Casa de Mexico
  • 10 cm świeżego ogórka, obranego, pozbawionego pestek, pokrojonego w wąskie słupki
  • 4 łodygi cebuli dymki, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • garść poszatkowanej sałaty lodowej
  • 2 łyżki sosu chili z czosnkiem – jako dip

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj mięso z 2 łyżkami sosu Hoisin

2. Podgrzej tortillę zgodnie z instrukcją na opakowaniu

3. Posmaruj tortillę resztą sosu Hoisin, nałóż mięso, ogórka, dymkę i sałatę. Zawiń, przekrój i jedz na ciepło. Idealny w połączeniu z sosem chili z czosnkiem

Tu kupisz nasze produkty