House of Asia
Klasyczna sałatka Yum Woon Sen House of Asia

Klasyczna sałatka Yum Woon Sen

30 min
4 porcje
lekko pikantne
Makaron Warzywa Tajska Wieprzowina 15-30 minut

Odkryj smak Tajlandii dzięki naszej klasycznej sałatce Yum Woon Sen! Ten przepis łączy w sobie delikatność makaronu ryżowego Vermicelli z fasoli mung z wyrazistymi i świeżymi składnikami, które z pewnością zachwycą Twoje kubki smakowe.

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 160 g Makaronu ryżowego Vermicelli z fasoli Mung House of Asia
  • 150 g mielonego mięsa z piersi kurczaka lub indyka
  • 4 – 6 łyżek oleju
  • 100 g kalmarów
  • 10 krewetek
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 40 g cebuli
  • 4 dymki
  • 1 pomidor

Dressing:

  • 4 łyżeczki Soku z limonki House of Asia
  • 6 łyżeczek Sosu rybnego House of Asia
  • 2 małe chilli
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania

Dressing:

  1. W moździerzu utłucz czosnek z chili na pastę
  2. Do pasty dodaj cukier, sos rybny, sok z limonki, i dobrze wymieszaj

Pozostałe składniki:

  1. Makaron zanurz we wrzącej wodzie na 2 minuty, aż się ugotuje. Osusz i przełóż do miski.
  2. Mielone mięso z kurczaka i owoce morza zanurz we wrzącej wodzie na ok 2 minuty, osusz i dodaj do makaronu
  3. Podsmażony czosnek z olejem dodaj do makaronu
  4. Dodaj pozostałe składniki: posiekany seler naciowy, dymkę w centymetrowych kawałkach, pomidora bez pestek, pokrojonego w kawałki.
  5. Delikatnie wymieszaj składniki.
  6. Podaj posypane kolendrą

Tu kupisz nasze produkty