House of Asia
Zielony jackfruit z pastą tikka masala House of Asia

Zielony jackfruit z pastą Tikka Masala

15 min.
1 porcje
lekko pikantne

Owoc chlebowca, czyli egzotyczny jackfruit to hit nowoczesnej kuchni. Jego niedojrzałe owoce, dzięki swojej konsystencji, są idealnym zamiennikiem mięsa. Jackfruit w połączeniu z pastą np. Tikka Masala stworzy aromatyczne, kremowe danie.

5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 50 g Pasty Tikka Masala House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia
  • 285 g Zielonego jackfruita w kawałkach House of Asia
  • 2 cebule pokrojone w cząstki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 70 ml bulionu warzywnego
  • 4 łyżki śmietanki 36%
  • 1 łyżka pokrojonej świeżej kolendry

Do podania: ugotowany Ryż jaśminowy lub chlebek naan

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita wyjmij z puszki i przepłucz pod bieżącą wodą następnie dobrze osusz. Odetnij twarde końce, a resztę owocu rozgnieć nożem lub widelcem.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę wraz z czosnkiem dodaj jackfruita i podsmaż na rumiany kolor. Dodaj pastę i smaż 2-3 minuty. Wlej bulion i duś przez około 6-8 minut. Dodaj śmietankę wymieszaj i zagotuj .
  3. Podawaj z ryżem lub chlebkiem naan i świeżą kolendrą .

Tu kupisz nasze produkty