
Azjatycka pierś z kurczaka z airfryer’a

Masz ochotę na coś innego niż klasyczny kurczak? Azjatycka pierś z airfryera to przepis, który robi robotę: aromat 5 smaków, chrupiący sezam, kremowy sos hoisin! A wszystko gotowe w 20 minut! Zero smażenia, zero bałaganu. Tylko Ty, Airfryer i eksplozja smaku!
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min + 15 min marynowania
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 1 łyżeczka Przyprawy 5 smaków House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
- 1 łyżeczka Białego Sezamu House of Asia
- 2 piersi z kurczaka
- 1 łyżka szczypiorku drobno pokrojonego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sos:
- 2 łyżki Sosu Hoisin House of Asia
- 1 łyżka majonezu
Do podania:
- Dowolna sałatka
Sposób przygotowania
- Pierś z kurczaka delikatnie natnij, zamarynuj w przyprawie, sosie sojowym, paście oraz oliwie. Odstaw na 10-15 minut.
- Mięso włóż do airfryer’a, ustaw temperaturę 180°C i piecz przez około 15 minut. Składniki sosu wymieszaj w misce.
- Upieczoną pierś posyp sezamem i szczypiorkiem podawaj z sosem i ulubioną sałatką.