Azjatycka sałatka z marchewki i Daikona

Szybka w przygotowaniu, zdrowa i pełna smaku sałatka z marchewki, białej rzodkwi i marynowanego daikona to doskonały dodatek do każdego posiłku. Delikatny dressing z mirinu i octu ryżowego idealnie podkreśla orientalny charakter tego dania.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 272

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Marchew i rzodkiew pokrój w cienkie paski za pomocą obieraczki. Marynowany daikon również pokrój w paski.
  2. Dodaj do warzyw pół łyżeczki soli, dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut. Odlej nadmiar wody.
  3. Wymieszaj mirin z octem i 1 łyżką wody. Polej warzywa i wymieszaj. Jeśli masz wystarczająco dużo czasu, możesz zostawić warzywa na noc w lodówce, aby smaki mogły się „przegryźć”.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos mirin przyprawa 200ml House of Asia

Sos Mirin przyprawa 200 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150 ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI