House of Asia
Azjatycka sałatka z marchewki i Daikona House of Asia

Azjatycka sałatka z marchewki i Daikona

20 min
4 porcje
łagodne
Warzywa Chińska 15-30 minut

Szybka w przygotowaniu, zdrowa i pełna smaku sałatka z marchewki, białej rzodkwi i marynowanego daikona to doskonały dodatek do każdego posiłku. Delikatny dressing z mirinu i octu ryżowego idealnie podkreśla orientalny charakter tego dania.

5 / 5. Ilość głosów: 273

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 łyżka Sosu Mirin House of Asia
  • 1 łyżka Octu ryżowego House of Asia
  • 50 g Rzodkwi marynowanej Daikon House of Asia
  • 200g białej rzodkwi
  • 100g marchewki
  • Sól

Sposób przygotowania

  1. Marchew i rzodkiew pokrój w cienkie paski za pomocą obieraczki. Marynowany daikon również pokrój w paski.
  2. Dodaj do warzyw pół łyżeczki soli, dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut. Odlej nadmiar wody.
  3. Wymieszaj mirin z octem i 1 łyżką wody. Polej warzywa i wymieszaj. Jeśli masz wystarczająco dużo czasu, możesz zostawić warzywa na noc w lodówce, aby smaki mogły się „przegryźć”.

Tu kupisz nasze produkty