House of Asia
Azjatycki omlet na papierze ryżowym House of Asia

Azjatycki omlet na papierze ryżowym

10 min
1 porcje
łagodne
Warzywa Tajska Grzyby do 15 minut

Azjatycki omlet na papierze ryżowym to harmonia smaków i wartości odżywczych.  Zaskocz siebie i bliskich tym prostym, ale efektownym daniem, które wspiera zdrowie, zachwyca podniebienie i jest gotowe w zaledwie 10 minut!

5 / 5. Ilość głosów: 274

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 arkusz Papieru ryżowego do sajgonek i spring Rolls House of Asia
  • 1 łyżeczka Sosu sojowego House of Asia
  • 1 łyżeczka Sosu Teriyaki House of Asia
  • 3 – 4 Grzyby słomkowe lub Shiitake House of Asia pokrojone w plastry
  • 1/4 szalotki pokrojonej w cienkie piórka
  • ½ marchewki pokrojonej w cienkie paski
  • Garść pokrojonej dymki
  • Garść dowolnej sałaty, np. rzymskiej, rukoli, roszponki
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Do miski wbij jajka, dodaj dymkę, dopraw sosem sojowym oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę, marchew oraz grzyby. Dopraw sosem teriyaki i przełóż do innej miski.
  3. Na tej samej patelni połóż papier ryżowy i wylej masę jajeczną tak, aby pokryła cały arkusz. Poczekaj chwilę, aż się zetnie i rozłóż podsmażone warzywa oraz świeżą rukolę. Następnie złóż na pół i przełóż na talerz.

Tu kupisz nasze produkty