House of Asia
Azjatyckie wrapy House of Asia

Azjatyckie wrapy z sosem Teriyaki

10 min
2 porcje
lekko pikantne
Kurczak Warzywa Japońska do 15 minut

Szybkie, pyszne i pełne azjatyckich smaków – te wrapy to idealna opcja na lekki obiad lub kolację! Soczysty kurczak marynowany w sosie teriyaki, chrupiące kiełki fasoli mung i wyrazisty imbir tworzą doskonałą harmonię smaków. Całość podkręca pikantny sos sriracha wymieszany z kremowym majonezem. Zawijaj, kroj i ciesz się orientalnym smakiem w każdym kęsie!

5 / 5. Ilość głosów: 276

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 50 ml Sosu Teriyaki House of Asia
  • 100 g Kiełków fasoli Mung House of Asia
  • 50 g Młodego imbiru do sushi różowego House of Asia
  • 30 g Sosu Sriracha czerwone chili House of Asia
  • 1 opakowanie Wrapów pszennych 20 cm Casa de Mexico
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 100 g sałaty rzymskiej lub lodowej
  • 1 ogórek zielony
  • 20 g zielonej dymki lub liści kolendry
  • 30 g majonezu

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka zamarynuj w połowie sosu teriyaki, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 minut. Wystudź, pokrój w paski i wymieszaj z pozostałą ilością sosu teriyaki.
  2. W misce wymieszaj majonez z sosem sriracha.
  3. Wrapy podgrzej z każdej strony na suchej patelni.
  4. Sałatę poszatkuj, ogórka pokrój w długie paski, a kiełki fasoli dobrze odsącz.
  5. Wrapy posmaruj sosem, połóż sałatę, ogórka, imbir, odsączone kiełki, kurczaka oraz dymkę. Zwiń w ciasny rulon. Przed podaniem pokrój na mniejsze kawałki.

TIP: Do przygotowania dania możesz zamiast wrapów wykorzystać Papier ryżowy kolorowy do sajgonek i spring rolls House of Asia

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy