Azjatyckie wrapy z sosem Teriyaki

Szybkie, pyszne i pełne azjatyckich smaków – te wrapy to idealna opcja na lekki obiad lub kolację! Soczysty kurczak marynowany w sosie teriyaki, chrupiące kiełki fasoli mung i wyrazisty imbir tworzą doskonałą harmonię smaków. Całość podkręca pikantny sos sriracha wymieszany z kremowym majonezem. Zawijaj, kroj i ciesz się orientalnym smakiem w każdym kęsie!

5 / 5. Ilość głosów: 276

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka zamarynuj w połowie sosu teriyaki, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 minut. Wystudź, pokrój w paski i wymieszaj z pozostałą ilością sosu teriyaki.
  2. W misce wymieszaj majonez z sosem sriracha.
  3. Wrapy podgrzej z każdej strony na suchej patelni.
  4. Sałatę poszatkuj, ogórka pokrój w długie paski, a kiełki fasoli dobrze odsącz.
  5. Wrapy posmaruj sosem, połóż sałatę, ogórka, imbir, odsączone kiełki, kurczaka oraz dymkę. Zwiń w ciasny rulon. Przed podaniem pokrój na mniejsze kawałki.

TIP: Do przygotowania dania możesz zamiast wrapów wykorzystać Papier ryżowy kolorowy do sajgonek i spring rolls House of Asia

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI