Butter Chicken z ryżem jaśminowym

Ten klasyk z kuchni indyjskiej zapewne zna każdy. Dzięki naszej paście całe danie przygotujecie w zaledwie 20 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

100 g Pasty Butter Chicken House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 łyżeczka posiekanego czosnku

100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara

100 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice

250 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę

1 cebula pokrojona w kostkę

1 puszka pomidorów

100 ml bulionu

4 łyżki orzechów nerkowca

100 g zimnego masła

2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania

1.       Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu

2.       W garnku, na oliwie podsmaż cebulę, pastę z czosnku, pastę Butter Chicken dodaj orzechy nerkowca, kurczaka i wszystko razem smaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Następnie dolej bulion, pomidory i gotuj wszystko do miękkości około 15 minut. Pod koniec dodaj mleczko kokosowe, masło i dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.

3.       Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI