Chrupiące futomaki z łososiem w tempurze

Dziś mamy dla Was kolejny przepis na przepyszne sushi – tym razem na chrupiące futomaki z łososiem w tempurze!  Z pomocą tempury House of Asia, wykonanie go wcale nie jest trudne. Do dzieła!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.7 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 45 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ryż oraz tempurę przygotuj wcześniej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Listek nori kładziemy pionowo na macie i układamy na nim ryż, zostawiając od góry pusty pasek szerokości 1 cm.
  3. Przy dolnej krawędzi smarujemy ryż warstwą serka. Na nim układamy łososia i ogórka. Zwijamy delikatnie rulon.
  4. Rulon panierujemy najpierw w suchej tempurze, następnie maczamy go już w przygotowanej tempurze.
  5. W rondelku rozgrzewamy olej do 180º C. Rolon wrzucamy do rondelka i smażymy przez 2 minuty. Następnie wyjmujemy go na papierowy ręcznik i przekładamy na deskę.
  6. Za pomocą ostrego noża, gotową rolkę kroimy na 5 kawałków. Gotowe sushi podajemy z sosem sojowym.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI