Deser mango rice

Zrobienie tego deseru jest szybsze, niż myślicie. Najdłuższą czynnością jest powstrzymanie się, aby nie zjeść wcześniej soczystego mango zanim trafi do Waszego deseru.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją.
  2. W rondelku zagrzej mleko, dodaj cukier i szczyptę soli, mieszaj aż do rozpuszczenia składników, gotuj 3 min.
  3. Obierz mango i pokrój na cienkie plastry.
  4. Na talerz wylej połowę pulpy, dodaj ryż. Wyłóż plastry mango, polej mleczkiem kokosowym i posyp czarnym sezamem.

Zaskocz swoich przyjaciół i podawaj deser w połówce kokosa?

...

Polecane produkty

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI