Dhal z soczewicy

Dhal z soczewicy House of Asia

Ekspresowe, sycące i mega zdrowe! Dhal z soczewicy – bomba roślinnego białka, pełen smaku i przypraw, które robią robotę. Idealny comfort food w wersji fit!

5 / 5. Ilość głosów: 288

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
Umiarkowane

Składniki

2-3 łyżeczki Przyprawy garam masala House of Asia

400 ml Mleczko kokosowe 17 – 19 % House of Asia

250 g czerwonej soczewicy

1 cebula pokrojona w drobną kostkę

1 łyżeczka imbiru drobno pokrojonego

1 łyżeczka kurkumy

1/2 łyżeczki płatków chili

400 g pomidorów z puszki

700 ml bulionu warzywnego

100 g szpinaku baby

2 łyżki soku z limonki

50 g kolendry drobno pokrojonej

3 łyżki oliwy z oliwek

Sól do smaku

Sposób przygotowania

  1. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę. Podsmaż cebulę, imbir oraz czosnek. Dodaj wszystkie przyprawy oraz soczewicę i smaż przez chwilę ciągle mieszając. Wlej pomidory, wymieszaj i zalej gorącym bulionem. Gotuj całość przez 8-10 minut na średniej mocy. Następnie dodaj mleczko kokosowe i gotuj do miękkości.
  2. Dopraw do smaku solą oraz sokiem z limonki. Przed podaniem dodaj szpinak i kolendrę.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 17-19% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 17-19% 400 ml

Nowość
Bestseller
Przyprawa Garam masala 20g House of Asia

Przyprawa Garam masala 20 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI