Dorsz w chrupiącej panierce Panko ze szpinakiem

Przepis na rybę idealną? Nasz Szef Kuchni przychodzi z pomocą. Jarek proponuje dorsza w chrupiącej panierce z Panko podanego ze szpinakiem doprawionym pastą miso i kremowym mleczkiem kokosowym.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 54

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 45 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

200 g Panierki Panko House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki czosnku

15 g Pasty Miso House of Asia

50 ml Mleczka koksowego 23-26% Kara

600 g filetu z dorsza

2 jajka

100 g mąki pszennej

200 g liści szpinaku

10 pomidorków cherry przekrojonych na pół

500 ml oleju

Sól i pieprz do smaku

Szczypta cukru

Sposób przygotowania

1.       Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem, następnie obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i w Panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

2.       Na drugiej patelni na oleju podsmaż pastę z czosnku, następnie dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną wcześniej rybą. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200 g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI