Dorsz w chrupiącej panierce Panko ze szpinakiem
Przepis na rybę idealną? Nasz Szef Kuchni przychodzi z pomocą. Jarek proponuje dorsza w chrupiącej panierce z Panko podanego ze szpinakiem doprawionym pastą miso i kremowym mleczkiem kokosowym.
Liczba porcji: 4
Czas: 45 min
Ostrość:
Lekko pikantne
Składniki
200 g Panierki Panko House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki czosnku
50 ml Mleczka koksowego 23-26% Kara
600 g filetu z dorsza
2 jajka
100 g mąki pszennej
200 g liści szpinaku
10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
500 ml oleju
Sól i pieprz do smaku
Szczypta cukru
Sposób przygotowania
1. Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem, następnie obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i w Panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.
2. Na drugiej patelni na oleju podsmaż pastę z czosnku, następnie dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną wcześniej rybą.