Dorsz w chrupiącej panierce Panko ze szpinakiem

Przepis na rybę idealną? Nasz Szef Kuchni przychodzi z pomocą. Jarek proponuje dorsza w chrupiącej panierce z Panko podanego ze szpinakiem doprawionym pastą miso i kremowym mleczkiem kokosowym.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 52

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 45 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

200 g Panierki Panko House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki czosnku

15 g Pasty Miso House of Asia

50 ml Mleczka koksowego 23-26% Kara

600 g filetu z dorsza

2 jajka

100 g mąki pszennej

200 g liści szpinaku

10 pomidorków cherry przekrojonych na pół

500 ml oleju

Sól i pieprz do smaku

Szczypta cukru

Sposób przygotowania

1.       Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem, następnie obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i w Panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

2.       Na drugiej patelni na oleju podsmaż pastę z czosnku, następnie dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną wcześniej rybą. 

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI