Fresh spring rollsy z pieczonym łososiem i owocami Delicious Place

Przygotuj letnie rollsy z pieczonym łososiem z Delicious Place! Kolorowy papier ryżowy, świeży makaron Vermicelli, pieczony łosoś zamarynowany w słodkim sosie sojowym i owoce. Wszystko to podane z sosem do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 235

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 35 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

do podania:

Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai

Sposób przygotowania

  1. Łososia posmaruj 3 łyżeczkami słodkiego sosu sojowego z każdej strony i ułóż na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w 200℃ z termoobiegiem przez 6 minut.
  2. Makaron gotuj przez minutę we wrzątku i zahartuj w zimnej wodzie. Odcedź dokładnie, wymieszaj z 1 łyżeczką słodkiego sosu sojowego oraz olejem sezamowym.
  3. Ogórka pokrój wzdłuż w plasterki, a następnie w cienkie długie słupki. Ananasa i melona obierz i również pokrój w cienkie słupki. Grejpfruta wyfiletuj, obierając go z białych błonek.
  4. Arkusz papieru ryżowego zanurz w szerokiej misce z ciepłą wodą na kilka sekund. Wyjmij i rozłóż na dużej, zwilżonej wodą desce. Ułóż po kawałku łososia, porcji makaronu, kilku kawałkach ananasa, ogórka, melona i fileciku grejpfruta. Posyp odrobiną sezamu. Zwiń sprig rollsy, zaczynając od złożenia bocznych brzegów do środka.
  5. Podaj z sosem do spring rollsów.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI