Grillowane polędwiczki w marynacie curry Pysznie czy przepysznie

Razem z Pysznie czy przepysznie przychodzimy z idealnym przepisem na grilla. Marynata stworzona z wielowymiarowy sosem sojowym w połączeniu z czerwoną pastą curry zawładnie Twoimi kubkami smakowymi! Koniecznie spróbuj wykonać ten przepis w domu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min+ czas marynowania

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 

1 łyżka Pasty curry czerwonej Kanokwan

500 g polędwiczek z kurczaka

5 łyżek oleju

1/3 łyżeczki soli

świeżo zmielony pieprz

1 łyżeczka papryki słodkiej

1 łyżka soku z limonki

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 

Majonez curry:

3 łyżki majonezu

1 łyżeczka curry w proszku

1 łyżka soku z limonki

Sposób przygotowania

1. Polędwiczki z kurczaka oczyść z błon i osusz ręcznikiem papierowym.

2. W miseczce wymieszaj: olej, sól, pieprz, paprykę słodką, czerwoną pastę curry Kanokwan, sok z limonki, sos sojowy jasny House of Asia i natkę pietruszki.

3. Do marynaty włóż polędwiczki i dokładnie obtocz je w marynacie. Pozostaw na ok. 2 godz. w lodowce a najlepiej na całą noc.

4. Polędwiczki grilluj z każdej strony 4 min na rozgrzanym ruszcie. Majonez wymieszaj z curry i sokiem z limonki. Podawaj od razu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI