Grillowany zielony jackfruit w sosie Teryiaki

Jackfruit to odkrycie kuchni wegańskiej. Jego niedojrzałe owoce mają smak i konsystencje podobną do mięsa, dlatego mogą być jego świetnym zamiennikiem. Jeśli unikasz mięsa w swojej diecie to koniecznie spróbuj przepisu szaszłyki z jackfruitem, tofu i cebulką z dodatkiem aromatycznego sosu Teriyaki. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

  • 4 łyżki sosu Teriyaki
  • 565 g zielonego jackfruita pokrojonego w kostkę
  • 250 g tofu pokrojonego w kostkę
  • 1 duża cebula pokrojona w grubą kostkę 
  • Patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita przełóż na sitko i opłucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz i pokrój.
  2. Tofu osusz i pokrój w kostkę 1 cm na 3 cm. Cebule pokrój.
  3. Przygotowane składniki nadziej na patyczki do szaszłyków w następującej kolejności: cebula, tofu, jackfruit, i ponownie cebula tofu, jackfruit .
  4. Za pomocą pędzelka posmaruj przygotowane szaszłyki sosem Teriyaki. Grilluj na rumiany kolor, co jakiś czas powtarzając smarowanie sosem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI