House of Asia
Jajka faszerowane grzybami shiitake House of Asia

Jajka faszerowane grzybami Shiitake

30 min.
4 porcje
lekko pikantne

Podczas wielkanocnej uczty z pewnością numerem jeden są jajka. Kochamy przeróżne potrawy, z jajkami w roli głównej. Dlatego nasz szef kuchni Jarek przychodzi do Was z propozycją na jajka faszerowane grzybami shiitake, które nadadzą niesamowitego aromatu i smaku.

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotowane jajka przekrój na pół przy użyciu ostrego noża. Następnie wydrąż połówki jajek ze skorupki, tak aby jej nie zniszczyć. Środek pokrój w kostkę.
  2. Grzyby z cebulą i pastą podsmaż na oleju przez 5-6 minut. Potem przełóż do miski, wystudź i dodaj pokrojone wcześniej jajka, całość wymieszaj ze szczypiorkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Do skorupek nałóż farsz, a następnie obtocz w rozmąconym jajku wymieszanym z panko i usmaż na rumiany kolor.

TIP: Jajka przygotuj dzień wcześniej i włóż do lodówki, smaż przed podaniem.

Tu kupisz nasze produkty