
Jednogarnkowe noodle z masłem orzechowym i chrupiącym chili

Ekspresowe, jednogarnkowe noodle z masłem orzechowym i chrupiącym chili! Tylko 10 minut i masz gotowy aromatyczny obiad prosto z azjatyckiej kuchni. Za przepis dziękujemy pysznekadry.
Liczba porcji: 3
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 150g Makaronu instant House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasny House of Asia
- 2-3 łyżeczki Chrupiącego chili w oleju Yipin Agro
- 1 duża marchewka, pokrojona w plasterki
- 200 g groszku cukrowego
- 2-3 gałązki pak choi
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki pasty gochujang
- 2 łyżeczki syropu klonowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżeczki soku z limonki
- 750 ml wody
- Świeża kolendra do dekoracji
- Cebula dymka do dekoracji
Sposób przygotowania
- Do garnka wrzuć makaron instant. Dodaj pokrojoną marchewkę, groszek cukrowy i pak choi.
- Dorzuć łyżeczkę imbiru, drobno posiekany czosnek, pastę gochujang, masło orzechowe, syrop klonowy oraz sos sojowy.
- Całość zalej wodą i gotuj przez około 10 minut, aż makaron będzie miękki, a warzywa delikatnie się ugotują.
- Podawaj zupę posypaną świeżą kolendrą, cebulą dymką oraz sezamem.
- Najważniejszy składnik – chrupiące chili w oleju – użyj do dekoracji zupy tuż przed podaniem.
- Na koniec skrop zupę sokiem z limonki.