Jednogarnkowe noodle z masłem orzechowym i chrupiącym chili

Ekspresowe, jednogarnkowe noodle z masłem orzechowym i chrupiącym chili! Tylko 10 minut i masz gotowy aromatyczny obiad prosto z azjatyckiej kuchni. Za przepis dziękujemy pysznekadry.

5 / 5. Ilość głosów: 309

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wrzuć makaron instant. Dodaj pokrojoną marchewkę, groszek cukrowy i pak choi.
  2. Dorzuć łyżeczkę imbiru, drobno posiekany czosnek, pastę gochujang, masło orzechowe, syrop klonowy oraz sos sojowy.
  3. Całość zalej wodą i gotuj przez około 10 minut, aż makaron będzie miękki, a warzywa delikatnie się ugotują.
  4. Podawaj zupę posypaną świeżą kolendrą, cebulą dymką oraz sezamem.
  5. Najważniejszy składnik – chrupiące chili w oleju – użyj do dekoracji zupy tuż przed podaniem.
  6. Na koniec skrop zupę sokiem z limonki.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron instant pszenny 200g House of Asia

Makaron instant pszenny 200 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI