Kaburamaki sushi z łososiem, tykwą i awokado

Sięgnijcie po pyszne Kaburamaki czyli sushi z łososiem tykwą marynowaną i awokado na wierzchu. Dopełnieniem smaku będzie Sos sojowy Premium.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 14

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

250 g Ryżu do sushi House of Asia

2 Liście Nori alg morskich House of Asia przekrojone na pół

4 paski Kanpyo tykwy marynowanej House of Asia

150-200 g świeżego łososia pokrojonego w szerokie cienkie plastry

1 dojrzałe awokado pokrojone w cienkie i szerokie plastry

4 paluszki surimi

75 g serka Philadelphia

½ ogórka wydrążonego i pokrojonego w długie słupki

½ marchewki pokrojonej w długie i cienkie słupki

Do podania:

Sos Teriyaki House of Asia

Sos sojowy do sushi Premium House of Asia

Młody imbir do sushi różowy lub biały House of Asia

Pasta wasabi House of Asia

 

Sposób przygotowania

1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ>

2. Matę bambusową owiń folią spożywczą. Połowę liścia nori połóż na macie błyszczącą stroną do dołu i nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.

3. Rozsmaruj serek, ułóż paluszka krabowego, ogórka, marchewkę oraz kanpyo i zwiń rolkę. Następnie na wierzchu ułóż na przemian awokado i łososia.

4. Sushi pokrój na kawałki i podawaj z sosem sojowym, sosem teriyaki, pastą wasabi i imbirem.

TIP: Pamiętaj o tym, aby nóż zawsze był czysty, ostry i lekko wilgotny, tak aby ryż się do niego nie przyklejał.

TIP: Do przygotowania ryżu zamiast gotowego sosu możesz użyć octu ryżowego połączonego z cukrem: rozpuść 6 łyżek cukru w 150 ml Octu ryżowego House of Asia (możesz delikatnie go podgrzać) i wymieszaj z 500 g ryżu do sushi.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos do ryżu do sushi 200ml House of Asia

Sos do ryżu do sushi 200 ml

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

Nowość
Bestseller
Kanpyo tykwa marynowana 100g House of Asia

Kanpyo tykwa marynowana 100 g

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI