Keto grillowane krewetki z warzywami

Lekkie, soczyste i pełne smaku! Te keto grillowane krewetki z warzywami to kwintesencja letniego obiadu – bez wyrzutów sumienia, za to z masą aromatu. Idealne na grilla, ale równie dobrze smakują z patelni grillowej w domowym zaciszu. Zdrowo, szybko i pysznie. Kto chętny na talerz?

5 / 5. Ilość głosów: 315

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

60 g Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia

1 łyżeczka Przyprawy kuchni Japońskiej House of Asia

12 krewetek 16×20 obranych

100 g mixu sałat

100 g cukinii

20 g cebuli białej

50 g papryki czerwonej

4 pomidorki cherry

4 szparagi zielone

2-3 łyżki oliwy z oliwek

50 ml bulionu

50 g masła zimnego

 

Sos:

1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni Japońskiej House of Asia

2 łyżki Sosu Ponzu z yuzu House of Asia

1 łyżeczka Musztardy oryginalnej Dijon Maille

3 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki wody przegotowanej

Sposób przygotowania

  1. Do słoika przełóż wszystkie składniki sosu zakręć i dokładnie wymieszaj.
  2. Warzywa pokrój w większe kawałki. Grzyby opłucz pod bieżącą wodą i przekrój na pół lub zostaw w całości. Składniki wymieszaj z przyprawą kuchni japońskiej. Grilluj do zrumienienia się po około 5-10 minut z każdej strony.
  3. Oczyszczone krewetki grilluj po 1 minucie z każdej strony. Przełóż do miski i wymieszaj z podgrzanym wcześniej bulionem oraz masłem.
  4. Mix sałat wymieszaj z przygotowanym sosem. Przełóż na talerz, dodaj krewetki, warzywa oraz grzyby. Polej sosem i podawaj.

TIP -> Danie równie dobrze może być przygotowane na patelni grillowej lub w piekarniku.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos ponzu z yuzu 150ml House of Asia

Sos ponzu z yuzu 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI