Kokosowy pudding chia z pulpą mango i jagodami

Pudding z dodatkiem mleczka kokosowego, niebieskiej spiruliny, nasion chia i pulpy mango nie tylko wygląda fantazyjnie, ale ma również wiele wartości odżywczych dla Twojego organizmu. Przepis idealnie sprawdzi się na pożywne śniadanie lub lunch. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 7

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5min.+2h

Ostrość:

Składniki

  • 200 ml mleczka kokosowego 5-7%
  • 200 ml pulpy mango
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1 łyżka niebieskiej spiruliny w proszku
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka agawy lub syropu klonowego
  • mięta, truskawki i jagody do przybrania

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj 2 miseczki. Do pierwszej wlej 200 ml mleczka kokosowego, 2 łyżki nasion chia, agawę, ekstrat waniliowy i spirulinę. Do drugiej miski wlej pulpę mango i 2 łyżki nasion chia. Zawartość każdej miseczki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 2-3h.
  2. Gotowy pudding wlej do wysokich szklanek. Najpierw warstwę żółtą, potem niebieską.
  3. Deser udekoruj jagodami, truskawkami i miętą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI