Kokosowy sernik z mango na zimno Upieklo_mi_sie

Co może wyjść z połączenia pulpy mango i mleczka kokosowego? Idealny sernik na zimno! Kokos i mango to z pewnością dobrane połączenie warte spróbowania. Dziękujemy za przepis upieklo_mi_sie.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.3 / 5. Ilość głosów: 34

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 9

Czas: 30 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Opcjonalnie:

  • łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania

  1. W mikserze zblenduj ciasteczka, w tym samym czasie w rondelku roztop masło, następnie schłodź je i połącz z ciasteczkami. Wysyp dno formy do sernika i przyciśnij delikatnie do dna. (Idealnie sprawdzi się do tego szklanka). Spód wstaw na 30 min do lodówki.
  2. Do miski miksera włóż mascarpone oraz serek śmietankowy. Zmiksuj na puszystą masę, następnie dodaj pulpę mango i kokosowe mleczko skondensowane, wymieszaj do połączenia się składników.
  3. W garnku podgrzej (nie doprowadzając do gotowania) mleczko kokosowe House of Asia i połącz z żelatyną, mieszając wszystko do rozpuszczenia się składników.
  4. Następnie do masy z żelatyną dodawaj po łyżce masy serowej, całość cały czas mieszając, Czynność powtórz do momentu, aż będziesz mieć pewność, że masa się nie zważy. Na tym etapie możesz dodać cukier puder.
  5. Gotową masę wylej na wcześniej przygotowany spód z ciasteczek. Na górę sernika dodaj wcześniej odłożoną pulpę z mango. Nałóż ją po łyżeczce w różnych punktach, następnie wykałaczką zrób fantazyjne wzory.
  6. Całość włóż do lodówki do stężenia. Minimum 6 godzin, najlepiej na całą noc.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI